BIOSZÁLAS ARCKONTUR

Az öregedés első jelei nagyjából 25 éves kortól válnak láthatóvá a bőrfelszínen. Először apró barázdák, majd az idő múlásával ráncok jelennek meg, a bőr feszességének és tömörségének csökkenése szembetűnővé válik, a természetes módon bekövetkező bőr alatti kötőszövetek sorvadásának köszönhetően bőrünk meglazul, lógni kezd. Érdemes már az első jelek megjelenésekor beavatkozni és leállítani ezt a folyamatot. Ám szerencsére még ekkor sem kell plasztikai sebészhez fordulnunk, mert a legújabb eljárásoknak köszönhetően léteznek hatékony, de sokkal kevésbé drasztikus megoldások.

bőrgyógyász

Az egyik legújabb módszer a laza bőrszövetek feszesítésére és az arc megemelésére a bioszálakkal történő arcfeszesítés (thread lifting), amikor is biológiai úton felszívódó szálakat húznak be a bőr alsóbb rétegeibe.

A felszívódó szálakkal végzett thread lifting kezelés egy 20 perces beavatkozás, akár ebédidőben is elvégezhető, nincsenek hegek és nagyon rövid a felépülési idő.
A finomszálas arcfiatalítás során 20-30 darab vékony tűt szúrnak bele a bőrbe, melyekbe gyárilag be van vezetve a fonal, és ahogy kihúzzák a tűt, a fonal a bőrben marad, a tű pedig kisiklik.

A szálak alapanyaga a polidioxanon (PDO), ami már több éve ismert és alkalmazott a sebészeti eljárásokban. Teljes mértékben biokompatibilis az emberi szövetekkel, és teljes mértékben le is bomlik.

A fonalak lehetnek monoszálasak, vagy pedig csavartak, jellemzően 25-38 milliméter hosszúságúak. A kezelés eredményessége fokozható fogazott (cog) szálak behúzásával.

Egy területre több szálat szúrnak be a kívánt hatás, a bőr tónusa, az egyéni adottságok, az életkor függvényében, általában teljesen szimmetrikusan az arc két oldalába. A bőrben elhelyezett szálak nem láthatóak sem a kezeléskor, sem később.

A bioszálak kb. 6 hónap alatt felszívódnak és hatásukra egy nagyon látványos bőrmegújítási folyamat indul el. A szál befűzése után a bőr mélyebb rétegeit stimulálja, és természetes módon ösztönzi a szervezetet a saját kollagén termelésére, visszaállítja a fiatalosabb szöveti állagot,felgyorsul a helyi mikrokeringés, aktiválódnak a bőrregeneráló folyamatok. A legfontosabb hatás a bioszál melletti új kollagénkötegek képződése, amitől a bőr újból feszessé válik.

Az eredmény: az arckontúr fiatalodik, a lógó arcbőr megemelkedik, a bőr feszesebbé válik.

bőrgyógyász kozmetológus szolnok

Az eljárás alkalmas a szemöldök megemelésére, a nyak feszesítésére, illetve egyéb testtájak (pl. has, felkarok, fenék) tónusának visszaállítására is.
A bioszálakkal történő arcfeszesítés hatása általában egy-két hónap után alakul ki, összességében 1,5-2 évig tart, a hosszan tartó hatás érdekében érdemes 6 hónap után megismételni a kezelést.

A beavatkozás minimális fájdalommal jár, jellemzően a rágóizmok környéke lehet egy-két napig érzékenyebb, illetve ritkán apró bevérzés (főleg a homlokon történő kezelés esetén) lehetséges. Teljesen biztonságos eljárás, nincs vágás, nincsenek sebek, nincsenek szövődmények.

A kezelés után nem ajánlott a szolárium, szauna, arcmasszázs, sportolás legalább egy hétig. A finomszálas arcfiatalítás elsősorban az arcbőr megemelésére (face lifting), feszesítésére javasolt, és jól kombinálható egyéb esztétikai kezelésekkel: botoxszal, hyaluronsavas ráncfeltöltéssel, lézerkezelésekkel, Drakula-terápiával.

A kezelés előtt nem szedhető alvadásgátló gyógyszer, C-vitamin és C-vitamin tartalmú készítmény, aszpirin.

A kezelés legfontosabb ellenjavallatai: herpesz vagy egyéb fertőzések az arcbőrön, akut lázas megbetegedések, terhesség, fokozott hegképzési hajlam, véralvadási zavar, pszichiátriai betegségek.