DRAKULA-TERÁPIA, MEZOTERÁPIA, DERMAROLLER

DRAKULA-TERÁPIA, AVAGY AZ ÖRÖK FIATALSÁG TITKA

Drakula-terápia során a paciens a saját vérétől fiatalodik: a vérplazmát visszainjektálva a bőrbe a kollagéntermelés serkentésével csökken a ráncok mélysége, a bőr tónusa javul, a besüppedések megszűnnek, a bőr megfiatalodik.

A bőrgyógyászat ma már többféle Drakula-terápiát is számon tart, melynek leghatékonyabb formája a PRP (Platelet Rich Plasma), a vérlemezkékben gazdag plazma terápia, mely az esztétikai gyógyászatban MyCells néven terjedt el. A MyCells egy forradalmi bőrregeneráló módszer. Ennek az autogen eljárásnak a során saját vér felhasználásával állítanak elő vérlemezkékben gazdag plazmát (PRP), mely a trombocitákon kívül koncentráltan tartalmaz limfocitákat, valamint növekedési faktorokat. A PRP-t injekcióval, vagy mezoterápiás módszerekkel visszajuttatva a szervezetbe beindul egy összetett regenerálódási folyamat a kollagén termelés serkentésével, az érellátás helyreállításával és szöveti regeneráció által. Ez az eljárás hosszútávon  a bőr megfiatalodását eredményezi, mellékhatások nélkül. A PRP-t évek óta széles körben használják a plasztikai sebészetben, ortopédiában, fogászatban és nehezen gyógyuló sebek esetén. Amellett hogy biztonságos, rendkívül hatékony módszer. Mivel ez a kezelés a testünkben végbemenő természetes folyamatokon alapszik, általában legalább 3 alkalom és körülbelül 3-4 hónap elteltével eredményez látványos változást. Ez alatt az idő alatt kollagén hálózat és új szövet épül a bőr mélyén. A kezeléssorozat után a bőr érezhetően feszesebbé, élettelibbé és kevésbé ráncossá válik. Ezek a pozitív változások jellemzően a páciensek nagy többségénél 1-2 éven át megmaradnak. A kívánt hatás megőrzésére szükség lehet utólagos fenntartó kezelésekre. Emellett a MyCells kitűnő segédkezelése lehet a lézeres-, botox-, hámlasztó- vagy feltöltő módszereknek- jelentősen fokozhatja a hatékonyságukat.

A  MyCells PRP előnyei:

A kezelés:

A kezelés megkezdése előtt az orvos felszív 10-20 mililiter vért egy speciális üveg vákum csőbe, mely a MyCells készlet része. Ez egy rutin eljárás, mely nem okoz nagyobb kellemetlenséget a megszokott vérvételnél. Ezután a vért tartalmazó  kémcsövet centrifugába helyezi, hogy a vér alkotóelemei szétváljanak, kinyerve ezáltal a PRP-t, amelyet visszafecskendez a bőrbe.

 

MI A MEZOTERÁPIA?
A mezoterápia egy olyan eljárás, amely serkenti a mezoderma regenerálódását, beleértve a bőr-, a kötő- és a zsírszöveteket.
A mezoterápia a gyógyszerek mikro-injekciózás útján történő bejuttatása, közvetlenül a kezelt területre.
A bőrbe juttatható mezoterápiás injekciók hatóanyagát a bőr hidratálására használunk.
Ezek a gélek nem állati eredetű hialuronsavat tartalmaznak, így nem allergizálnak, biztonságosan alkalmazhatók.

Amit a kezelésről tudni kell:

Mikor kérjem orvosomtól a mezoterápiás kezelést?
Ahogy tapasztalja bőrének kiszáradását az arcán, nyakán, dekoltázsán, kézfején, illetve amint bőre színe fakóvá válik és elveszti fényét. Csak orvosa irhatja elő Önnek bőre állapotának alapos vizsgálata után a mikro-injekció kúrát.

Testem melyik részén alkalmazható eredményesen a mezoterápiás kúra?
A mezoterápiás termékek alkalmazhatók az arc, nyak, dekoltázs, és a kézfej területén, illetve a test minden olyan részén, amelyek külső hatásoknak vannak kitéve.

Pontosan mi történik a mikro-injekciózás során?
A mezoterápiás mikro-injekciót kíméletesen és fájdalommentesen juttatjuk be a kezelt bőrrétegbe. A kezelt területek állapota és kiterjedése alapján döntjük el az injekciózás módját. Általában a hatóanyagot egymástól néhány milliméteres távolságban fecskendezzük be. Egy kezelés 30 percig tart és előtte a bőr nem igényel semmilyen speciális előkészítést.

Fájdalmasak –e a mezoterápiás mikro-injekciók?
Az injekciók gyakorlatilag teljesen fájdalommenetesek, mivel a tű nagyon kis átmérőjű, és finom, gyengéd mozdulatokkal juttatjuk be a hatóanyagot.

Milyen hamar lesz látható az eredmény?Milyen gyakran kell kezelésre járni?
Már az első alkalom után látványos lesz az eredmény. A hosszantartó hatás biztosításának, és az Ön teljes megelégedésének érdekében azonban 3 kezelést fogunk javasolni egymást követő, közeli időpontokban (kb. 2-3 hetenként). A kezelés ezután időszakossá válik, elöszőr 2, majd 6 hónap múlva javasolt az ismétlés.

A mezoterápiás kúra után elfelejthetem a ráncaimat?
A mezoterápia a bőr megfiatalítását segíti elő. A kúra során a bőre valóban feszesebbé válik, az apró vonalkák eltűnnek és a ráncosnak látszó bőr kisimul. A mély ráncok és barázdák az arcon és nyakon azonban több kezelést igényelnek. A mezoterápiás kúra hatását fokozhatjuk egyéb ránctalanítási kezelésekkel.  

Mik a kúra lehetséges mellékhatásai?
A mezoterápiás termékek biológiai fermentációból származó hialuronsavat tartalmaznak. Ez az anyag bőrünk egyik legfontosabb természetes alkotórésze. A befecskendezett hatóanyag finoman árad szét a bőr rétegeiben, és az idő múlásával teljesen lebomlik. A mellékhatások megjelenése nagyon ritka. A kezelés ambuláns módon történnek, így aktív idejéből nem kell kieséssel számolni.

DERMAROLLER
A dermaroller egy kollagén indukciós kezelés, amely során apró, 1,5 vagy 2 mm-es tukkel végig hengerezzük az arc vagy a dekoltázs borét, miközben hyaluronsavat csepegtetünk a kezelt területre. A tuszúrások okozta mikrotrauma, és a hyaluronsav hatására beindul a kollagén rostok újraképzodése. A folyamat végén a bor természetesen megfiatalodik, a borhibák, pattanásos hegek, tág pórusok, ráncok látványosan halványulnak, illetve eltunnek. Az eredmény 1 hónappal a beavatkozás után már látható, de a kívánt hatás eléréséhez 5-6 kezelés szükséges. Két kezelés között általában egy hónapot kell kihagyni.